Aparte soorten bedrijfsafval

Een bedrijf produceert afval van een heel ander kaliber dan een huishouden. Dat is ook logisch, want een bedrijf maakt op grote schaal producten of verleent diensten, en daarvoor heb je veel dezelfde materialen nodig. Of heel erg specifieke materialen die nodig zijn voor het maken van een bepaald product of een bepaalde stof. Daarom is het als bedrijf belangrijk om een goed afvalbeheer te hebben. Zo waarborg je de veiligheid en gezondheid van de medewerkers, en van de omwonenden. Bij sommige soorten afval is het heel duidelijk wat je ermee moet doen, zoals restafval. Daarvoor kan je gewoon een rolcontainer huren. Andere soorten afval zijn lastiger.  

Bouw- en sloopafval

Hiervan kan je energie en grondstoffen maken. Daarom is het belangrijk dit afval te scheiden, want zo vermijd je CO2-uitstoot, en maak je het hergebruiken van grondstoffen mogelijk. Zo ga je milieubewust om met je bedrijfsafval. Voor bouw- en sloopafval kan je gewoon een simpele container huren. 

Gevaarlijk en chemisch afval

Hiermee moet je echt voorzichtig omgaan. Dit afval mag absoluut niet zomaar in de natuur terecht komen, want dat is schadelijk voor mens en milieu. Voor gevaarlijk afval bestaat een aparte verwerkingsstructuur met meer regels en overheidstoezicht. Als je dit afval gaat maken, moet je van tevoren contact opnemen met een afvalbedrijf en dan kan alles op een veilige manier geregeld worden. Ook kan er dan gezorgd worden dat eventuele reiniging plaatsvindt, als dat nodig is. 

Vervuild staal

Vervuild staal kom je tegen bij het slopen of saneren van oude panden of installaties. Aan dat staal kan mogelijk een giftige stof vastzitten. Dat kan bijvoorbeeld iets zijn zoals asbest, of kwik. Er komt een geavanceerd reinigingsproces aan te pas om dit staal te neutraliseren. Maar als dit eenmaal gebeurd is, is het schone staal weer zo goed als nieuw en klaar voor hergebruik. Dit is dus een goede optie om voor te gaan, want het is duurzaam en veilig. Ook hiervoor kan je het beste van tevoren contact opnemen met een afvalbedrijf. 

Grofvuil

Grofvuil is niet zo ingewikkeld. Hiervoor kan je gewoon een grote, metalen container bestellen. Wat wel belangrijk is, is om te weten wat grofvuil precies is. Het gaat bij deze categorie afval namelijk om huishoudelijke items zoals banken en andere meubels die te groot zijn om zomaar weg te gooien. Spuitbussen of organisch of chemisch afval vallen niet onder grofvuil, daar moet je een andere afspraak voor maken. 

Berichten gemaakt 15

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven