De transport soepel laten verlopen?

Veel bedrijven zijn afhankelijk van het transporteren van bepaalde goederen. Transporteren kan over de weg per vrachtwagen of auto, over het water per schip, over spoorrails per trein of door de lucht per vliegtuig. Bij transport kan het gaan om tastbare goederen, zoals vloeistoffen, gassen en dieren. Maar het kan ook gaan om niet tastbare zaken zoals energie of informatie. Er wordt gesproken van multimodaal of gecombineerd vervoer als goederen met verschillende vervoersmiddelen worden vervoerd. Intermodaal vervoer is daar een bijzondere vorm van. Dit is wanneer het hele voertuig of de vrachtwagentrailer mee op de boot, trein of vliegtuig gaat. Het meest gebruikte vervoersmiddel is uiteindelijk toch de vrachtwagen trailer. Dit is een aanhangwagen van de vrachtwagen die geen eigen vooras heeft en waar het grootste gedeelte van het gewicht op de vrachtwagen rust.

Soorten vrachtwagen trailers

Vrachtwagens met hun vrachtwagen trailers rijden vaak op de snelwegen. Vooral rond de havens en vliegvelden komen ze veel voor. Vrachtwagens die u ziet rijden komen vaak uit veel verschillende landen en hebben er vaak al een hele reis op zitten of beginnen er net aan. Een ander woord dat vaak voor vrachtwagen trailer wordt gebruikt is een oplegger. Er zijn erg veel verschillende vrachtwagen trailers. Bijvoorbeeld een kipper oplegger, ook wel bekend als een kieptrailer. Deze trailers worden vooral gebruikt in de bouw voor het vervoeren, laden en lossen van goederen zoals zand of grind. Er wordt gebruik gemaakt van een hydraulisch kiepsysteem, hierdoor is de oplegger in een korte tijd gelost en is de vrachtwagen weer klaar voor de volgende rit. Verder zijn er ook tankopleggers, deze worden beladen door verschillende soorten tankcontainers. Bijvoorbeeld silotanks die gebruikt worden voor agrarische producten. Maar ook gastanks, levensmiddelentanks en meercompartimententanks die het vervoer van verschillende producten tegelijk mogelijk maken. Voor het vervoer van bloemen, AGF-producten en andere bederfbare goederen die hun waarde moeten behouden tijdens het transporteren wordt er vervoert met een koel-vriesoplegger. De meeste zijn voorzien van een elektrisch koelsysteem dat kan worden ingesteld tussen de 30 tot -30 graden. Dit zijn slechts drie voorbeelden van de verschillende soorten vrachtwagen trailers, er zijn er nog veel meer. Het ligt aan de goederen die vervoerd moeten worden welk type vrachtwagen trailer het meest geschikt is voor uw transport.

Vrachtwagen trailer aanschaffen

Om uw transport soepel te laten verlopen kan u een trailer aanschaffen voor uw bedrijf. Hier passen veel goederen tegelijk in wat uiteindelijk tijd en geld gaat schelen voor uw bedrijf. Wilt u niet direct een nieuwe trailer aanschaffen, maar koopt u liever een nog kwalitatief goede trailer die al gebruikt is. Dan kunt u bij trucks.nl een goede tweedehands trailer vinden. Ze hebben hier een ruim aanbod van verschillende trailers van verschillende merken.

Berichten gemaakt 15

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven