Vespa of Riva?

Scooters zijn superhandig, mooi en comfortabel. Zeker voor korte afstanden in de binnenstad zijn scooters erg geschikt om snel op de gewenste locatie te komen. Een Scooter Amsterdam is bijvoorbeeld heel erg gunstig, omdat je daar sneller mee bent dan met de auto. Wanneer je besluit om een scooter te kopen is het belangrijk om te kijken welke je wilt. Scooters zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. In dit blog vergelijk ik Vespa en Riva scooters met elkaar.

Vespa

Een Vespa is een Italiaanse scooter die wordt geproduceerd door het bedrijf Piaggio. De naam Vespa betekent “wesp” en werd in 1946 steeds bekender. Tegenwoordig zijn er heel veel diverse modellen beschikbaar van dit merk en behoord het tot één van de meest populairste scootermerken van de wereld. Je kunt een Vespa herkennen aan de metalen body. Deze zorgt ervoor dat de scooter superstevig is en dus heel lang meegaat. Daarnaast herken je de Vespa aan zijn klassieke uiterlijk. De Primavera en Sprint zijn de meest bekende modellen. Er zijn verschillende modellen Vespa’s te koop. Je kunt kiezen voor een van de oudere modellen, zoals de Vespa LX. Deze oude scooters hebben meer een vintage look, maar de nieuwere modellen zijn duurzamer en steviger. Wanneer je voor een Vespa kiest is het verstandig om dat te onthouden. Op die manier zorg je ervoor dat je de scooter vindt die het best bij jou past.

Riva

Riva scooters hebben de look van een Vespa, maar zijn veel goedkoper. Daarnaast is de bouwkwaliteit van een Riva scooter erg goed en gaan ze dus ook een lange tijd mee. Wanneer je een scooter zoekt die lijkt op de Primavera, zou je ook kunnen overwegen om een Riva Fast of Fast Luxe te kopen. Deze lijken in hun looks heel erg op elkaar. Zoek je juist een scooter die lijkt op de sportieve Vespa Sprint? Dan kun je het best de Riva Fast Sport of Fast Sport Luxury eens checken. De verschillende modellen hebben allemaal hun eigen karakteristieke mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een riva scooter met windscherm of een model met een digitale kilometerteller, zoals de Akrapovic Full option. Bovendien hebben heel veel Riva scooters een Euro4 brandstofmotor, die veel zuiniger is dan de meeste motors en een USB-aansluiting en LED verlichting. De Riva scooters lijken dus enorm veel op de Vespa scooters, inclusief de stevigheid in de bouw. Je kunt jezelf dus het best afvragen wat voor jou belangrijk is. Daarnaast is het sowieso handig om eerst langs te gaan en eventueel om advies te vragen aan een expert.

Berichten gemaakt 15

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven