Welke fiets is geschikt voor welke situatie?

Een fiets kopen kan een lastige opgave zijn. Zo zijn er veel modellen waaruit je kunt kiezen en heeft elk model andere voordelen. Het is daarom slim om vooraf zelf een aantal wensen op papier te zetten. Ga vervolgens op zoek naar een fiets die hier perfect op aansluit.

 

Een fiets voor in het bos

Als je het heerlijk vindt om in het weekend door het bos te fietsen, dan is een mountainbike ideaal. Qua mountainbikes is er onwijs veel mogelijk. Stel hierbij vooraf wel een bepaald budget vast. Mountainbikes verschillen namelijk behoorlijk in prijs. Als je weet dat je de mountainbike vaak gaat gebruiken, dan is het belangrijk om rekening te houden met de diameter van de banden. Zo heb je voor bospaden waar je steeds scherpe bochten hebt meer profijt van banden met een kleine diameter. 

 

Snel naar het werk

Regelmatig met de fiets naar het werk gaan is zowel goed voor het milieu als je gezondheid. Om ervoor te zorgen dat het ook leuk blijft kun je beter eenmalig wat meer geld investeren en een racefiets kopen. Als je met de racefiets naar het werk wilt, is het handiger om bijvoorbeeld je laptop op het werk te laten liggen. Je wilt namelijk niet met spullen hoeven sjouwen op de fiets. Dit beïnvloedt de reis namelijk negatief. 

 

Een transportfiets kopen

Als je met de trein naar het werk wilt gaan is het prettig als je niet naar het station hoeft te lopen. Een transportfiets heren is hiervoor ideaal. Zo kun je een transportfiets invouwen en daardoor gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Daarnaast is een transportfiets erg handig als je in de stad woont. Zo kun je de fiets thuis neerzetten zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Het nadeel van een transportfiets is dat je er in vergelijking met een racefiets aanzienlijk minder snel kunt fietsen. Echter, als je voornamelijk kleine stukjes aflegt met de fiets dan ondervind je hier totaal geen hinder aan. 

 

Een elektrische fiets

Een fiets die in vrijwel elke situatie goed te pas kan komen is de elektrische variant. Met een elektrische fiets kom je aan voldoende beweging per dag, maar is het fietsen zelf stukken minder zwaar. Hierdoor wordt de fietstocht naar werk of naar school in een keer stukken minder erg. Houd er bij een elektrische fiets wel rekening mee dat je de accu ergens moet opbergen. Dit omdat je het gevaar loopt dat de accu anders wordt gestolen. 

 

Berichten gemaakt 15

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven