Wil je particulier een auto gaan leasen? Dit zijn de verschillende leasevormen en hun voordelen

Het leasen van een auto is steeds meer in trek. Dat is ook niet zo vreemd, want het is de ideale manier om een representatieve auto te rijden zonder dat je hier een grote investering hoeft te doen. Daarnaast zit er vaak ook belastingvoordeel aan het leasen van een auto. Overweeg jij ook om over te gaan tot het leasen van een auto? Zorg dan dat je dit slim aanpakt en de juiste leasevorm kiest die het voordeligst is voor jou. In dit artikel leer je wat de verschillende leasevormen zijn en welke voordelen hieraan vastzitten. Zo kies je altijd de leasevorm die bij jou past.

 

Occasion Lease

Een occasion lease is van toepassing wanneer je een auto gaat leasen die niet volledig nieuw is. Je kunt een occasion vaak voor een klein maandelijks bedrag leasen, terwijl de auto wel in zeer goede staat verkeert en goed onderhouden is. Een occasion lease is vaak de goedkoopste vorm van het leasen van een auto. Het nadeel: je kunt niet in de nieuwste auto’s rijden en van de luxe opties van deze auto’s profiteren. 

Huurkoop ofwel de financial lease 

Als particulier kun je bij sommige dealers ook een huurkoopcontract aangaan. Dit heet ook wel een financial lease. Een financial lease houdt in dat je, wanneer de looptijd van jouw contract verstreken is en de betalingen aan de dealer zijn voldaan, eigenaar wordt van de auto. Je betaalt dus eigenlijk maandelijks de auto af aan de dealer. Je kunt met financial lease dus een auto leasen die na de looptijd jouw eigendom wordt. Dit is een belangrijk voordeel van de financial lease. Soms wordt een financial lease model ook aangeboden onder de noemer private lease. 

 

Shortlease

Als particulier kun je via een shortlease overeenkomst voor een zeer korte termijn (hierbij kun je denken aan een periode van één à twee maanden) een auto huren bij de betreffende maatschappij. Dit is handig wanneer je op korte termijn een tijdelijke auto behoeft. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat of jouw auto gerepareerd moet worden. Vaak kun je een dergelijk leasecontract iedere dag opzeggen. 

 

Private lease als ZZP’er

Ga jij als zzp’er een auto leasen en overweeg je dit als private lease te doen? Dan kun je de kilometers die je met jouw private lease auto gereden hebt aftrekken op de belasting, dit kun je als ZZP’er doen met een tarief van 19 cent per kilometer. 

 

Berichten gemaakt 15

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven